Menu
Your Cart

Chloorgranulaat 5 Kg

Chloorgranulaat 5 Kg
Bestseller
Chloorgranulaat 5 Kg
52,10€
Excl. BTW: 43,06€
 • Voorraad: 194
 • Gewicht: 5.10kg
 • Artikel: WHZWP-C7300
Hoe moet ik mijn zwembad op peil houden ?
Je zwembad proper houden is niet zo moeilijk.  Je moet wel steeds genoeg ontsmettingsmiddel (chloor of peroxyde) in het water hebben. Chloor ontbindt versneld bij een pH lager dan 7,2 ; het is dus belangrijk de pH rond een waarde van 7,4 te houden en genoeg chloor toe te voegen.
 
 • Controleer minstens wekelijks de pH van het zwembad met een tester. Bij variabel en regenachtig weer is het best 2 keer per week te controleren.
 • Als de pH niet tussen 7,2 en 7,6 ligt, pas dan de pH aan met pH-min of pH-plus. Na toevoeging van pH-min of pH-plus moet je 4 uur filtreren vooraleer opnieuw de pH te controleren.
 • Controleer het Chloorniveau met de tester . Als het chloorniveau te laag is, voeg dan Chloorshock toe om het chloorniveau versneld op peil te brengen. Na toevoeging van Chloorshock mag je niet onmiddellijk zwemmen, en moet je 4 uur wachten vooraleer het chloorniveau te controleren.
 • Als de pH en het Chloorgehalte goed zijn, moet je het ook goed kunnen houden. Leg daarom om de 3 dagen een “trage” 200g - Chloortablet in de skimmer, zelfs al is de bestaande tablet nog niet helemaal opgelost. Filtreer minstens 4 keer 2 uur per dag, liefst gespreid over 24 uur.
 • Bij temperaturen lager dan 20 graden mag je minder chloor toevoegen en minder filtreren, bij temperaturen hoger dan 28 graden moet je meer filtreren en meer chloor toevoegen.
Testers voor het bepalen van de pH - waarde, het chloorgehalte en het gehalte cyanuurzuur zijn beschikbaar in onze winkel.

Voor particulieren:
 1. De enige manier om de pH correct en snel te meten is met een pH tester met temperatuurcompensatie: HI98127
 2. Om de vrije chloor te meten rechtstreeks in mg/l of ppm : HI701
 3. Om de vrije, totale chloor, pH en cyanuurzuur te meten: HI96725
 4. Om de vrije actieve chloor te meten via redox (ORP) uitgedrukt in mV: HI98121 (Dit toestel meet tevens de pH en de temperatuur).

U kan uw pH,  geleidbaarheid of zoutgehalte en temperatuur meten met slechts één tester: HI98130

Voor publieke sector (Gemeentelijke, stedelijke zwembaden, Hotels, Wellness centra etc…) die moeten voldoen aan VlaremII normen.

 1. Alle parameters voor zwembadwateranalyses: HI83226-02
 2. Om pH en temperatuur te meten: HI98127

Uw moet volgens VlaremII in uw logboek drie maal per dag de vrije chloor, gebonden chloor, pH en temperatuur noteren als dubbelcontrole op uw automatisch meet en doseerinstallatie voor pH en chloor.

Weetjes
Totale Chloor = Vrije Chloor + Gebonden Chloor  Vrije Chloor = Actieve vrije Chloor (HOCl bij lage pH) + Passieve vrije chloor (OCl-  bij hoge pH)Gebonden Chloor = chloor die reeds heeft gereageerd met onzuiverheden in het zwembad Vrij Chloor moet groter zijn dan 0.5 – 1.5 ppm  Gebonden chloor is een maat voor “rotzooi” in het water. Moet kleiner zijn dan 1 ppm
 
Opgepast: Dit product erkend voor zwembadgebruik.
Gebruik biociden veilig. Lees eerst het etiket en de productinformatie.
Gratis nummer antigifcentrum 070/245 245 een arts beantwoord uw oproep 24/24

Schrijf een beoordeling

Opmerking: HTML is niet vertaald!
Slecht Goed
Captcha