Menu
Your Cart

Ph plus vloeibaar 20Liter

Ph plus vloeibaar 20Liter
Bestseller
Ph plus vloeibaar 20Liter
75,02€
Excl. BTW: 62,00€
 • Voorraad: 63
 • Gewicht: 22.50kg
 • Artikel: WHZWP-P1010

PH + in vloeibare vorm
20 liter pH + in vloeibare vorm voor opzet zwembaden en inbouw baden.
Product van hoge kwaliteit.
Bij bestelling van meer dan 1 verpakking of indien U andere producten besteld dan deze bus 2 aparte bestellingen plaatsen!!


Leeggoed niet vergeten bij te bestellen wanneer U geen lege verpakking retour brengt klik hier om bij te bestellen.Wat is pH waarde? 
PH-waarde is de balans van het alkalische en het zuurgehalte van het zwemwater. Dit wordt gemeten in maten van 1 tot 14, waarbij 7 theoretisch neutraal is. Voor een goede chloorwerking moet de pH-waarde tussen de 7,2 en 7,6 liggen. Dat kan eenvoudig met de test set gecontroleerd worden. Wanneer de pH-waarde beneden de 7,2 is, moet er pH-plus toegevoegd worden. Wanneer de pH-waarde boven de 7,6 is, moet PH-minus toegevoegd worden.

De PH waarde meten kan nu electronisch met de HI 98127

Waarom is de pH-waarde zo belangrijk? 
Wanneer de pH-waarde laag is (onder de 7,2), is het water te zuur. Dat kan bij het zwemmen geïrriteerde ogen en huid veroorzaken. Een te lage pH-waarde is ook de oorzaak van het onstabiel worden van de aanwezige chloor in het zwemwater. Hierdoor worden drie belangrijke functies van de chloor (het doden van bacteriën, het doden van algen en het controleren van de organische stoffen) niet meer goed vervuld. Wanneer de pH-waarde boven de 7,6 is, is het zwemwater te alkalisch. Dat veroorzaakt dat het chloor zich verbindt met andere stoffen in het zwemwater zoals ammoniak. Ook een te hoge pH-waarde kan tot oog- en huidirritatie leiden.

Hoe moet ik mijn zwembad op peil houden ?
Je zwembad proper houden is niet zo moeilijk.  Je moet wel steeds genoeg ontsmettingsmiddel (chloor of peroxyde) in het water hebben. Chloor ontbindt versneld bij een pH lager dan 7,2 ; het is dus belangrijk de pH rond een waarde van 7,4 te houden en genoeg chloor toe te voegen.
 

 • Controleer minstens wekelijks de pH van het zwembad met een tester. Bij variabel en regenachtig weer is het best 2 keer per week te controleren.
 • Als de pH niet tussen 7,2 en 7,6 ligt, pas dan de pH aan met pH-min of pH-plus. Na toevoeging van pH-min of pH-plus moet je 4 uur filtreren vooraleer opnieuw de pH te controleren.
 • Controleer het Chloorniveau met de tester . Als het chloorniveau te laag is, voeg dan Chloorshock toe om het chloorniveau versneld op peil te brengen. Na toevoeging van Chloorshock mag je niet onmiddellijk zwemmen, en moet je 4 uur wachten vooraleer het chloorniveau te controleren.
 • Als de pH en het Chloorgehalte goed zijn, moet je het ook goed kunnen houden. Leg daarom om de 3 dagen een “trage” 200g - Chloortablet in de skimmer, zelfs al is de bestaande tablet nog niet helemaal opgelost. Filtreer minstens 4 keer 2 uur per dag, liefst gespreid over 24 uur.
 • Bij temperaturen lager dan 20 graden mag je minder chloor toevoegen en minder filtreren, bij temperaturen hoger dan 28 graden moet je meer filtreren en meer chloor toevoegen.
Testers voor het bepalen van de pH - waarde, het chloorgehalte en het gehalte cyanuurzuur zijn beschikbaar in onze winkel.


Voor particulieren:
 1. De enige manier om de pH correct en snel te meten is met een pH tester met temperatuurcompensatie: HI98127
 2. Om de vrije chloor te meten rechtstreeks in mg/l of ppm : HI701
 3. Om de vrije, totale chloor, pH en cyanuurzuur te meten: HI96725
 4. Om de vrije actieve chloor te meten via redox (ORP) uitgedrukt in mV: HI98121 (Dit toestel meet tevens de pH en de temperatuur).

U kan uw pH,  geleidbaarheid of zoutgehalte en temperatuur meten met slechts één tester: HI98130

Voor publieke sector (Gemeentelijke, stedelijke zwembaden, Hotels, Wellness centra etc…) die moeten voldoen aan VlaremII normen.

 1. Alle parameters voor zwembadwateranalyses: HI83226-02
 2. Om pH en temperatuur te meten: HI98127

Uw moet volgens VlaremII in uw logboek drie maal per dag de vrije chloor, gebonden chloor, pH en temperatuur noteren als dubbelcontrole op uw automatisch meet en doseerinstallatie voor pH en chloor.

Weetjes
Totale Chloor = Vrije Chloor + Gebonden Chloor  Vrije Chloor = Actieve vrije Chloor (HOCl bij lage pH) + Passieve vrije chloor (OCl-  bij hoge pH)Gebonden Chloor = chloor die reeds heeft gereageerd met onzuiverheden in het zwembad Vrij Chloor moet groter zijn dan 0.5 – 1.5 ppm  Gebonden chloor is een maat voor “rotzooi” in het water. Moet kleiner zijn dan 1 ppm
 
Opgepast: Dit product erkend voor zwembadgebruik.
Gebruik biociden veilig. Lees eerst het etiket en de productinformatie.
Gratis nummer antigifcentrum 070/245 245 een arts beantwoord uw oproep 24/24

Schrijf een beoordeling

Opmerking: HTML is niet vertaald!
Slecht Goed
Captcha